Nincs net

2009.03.12. 16:25

Azért nem írok mostanában bejegyzést, mert nincs net a koliban. Illetve van vezetékes de csak egy kábelünk van és az is csak Ági gépén működik, uh nem egyszerű a helyzet. Pedig elég sok minden történt mióta megérkezett az egyiptomi különítmény...

Először is voltunk fenn síelni Malbunban vasárnap, majdnem mindenki. Aminek az lett a következménye, hogy aki nem tudott egyáltalán síelni az mind meg akart tanulni, uh vettem egy egész napos jegyet de csak kb 1-3ig síeltem mert akkor volt időm. Sajnos addigra a pálya is igencsak elhasznált volt. De mindegy azért jó móka volt, szép idő, jó társaság. Mindenki hulla volt a nap végére, de még hátravolt a poker.

Azon is viszonylag sokan voltunk, asszem végül 8an. Én sajnos harmadikként kiestem, 3 frankom bánta, de a Marci, a magyar srác összeszedett 18 frankot az este, ami elég szép összeg. Utána nyomtunk még egy kis wiiiiiii-boxot Viktorral, akiről kiderült, hogy két évig boxolt otthon, Szófiában. Gondolhatjátok... Nos nem, rosszul gondoljátok, ugyanis 7-ből hatszor én nyertem, ami nem is tudom hogyan lehet :) mindensetre vicces.

Az este során kiderült, hogy Liechtenstein veszélyes hely, ugyanis Kjell a belga srác két hatalmas monoklival jelent meg a szeme alatt, és elmesélte, hogy előző este valami iskolatársunk 4szer behúzott neki. Erre Jonne a finn intézőgyerek is elmesélte, hogy nemrég őt is pofánvágták párszor egy bárban, uh mint mondtam ez a Liechtenstein veszélyes hely.

Közben valamikor a vasárnap folyamán elszállt a net és azóta sem tudták megcsinálni. Nem tudom mennyire igyekeznek, remélem minél előbb lesz ujra wireless, mert ez igy nem az igazi.

Hétfő este volt a housemeeting, ahol elmondták, mit kell fizetni és hogyan és miért annyit amennyit. Nagyon érdekes volt például,hogy egy olyan csaj kardoskodott nagyon a dohányzás engedélyezése mellett aki nem is cigizik. Mindenesetre idéntől tilos a dohányzás a közös helyiségekben. Szerencsére a vizipipát (called shisa) megengedték de csak a mi házunk pincéjében lévő helyiségben. Nekem ez így végülis ok :))

Aztán kedden volt egy olyan órám ami eddig még nem, nemtom a nevét fejből, de egy filmelőzetest kell majd csinálni a tervünkhöz, és sztem ez tök jó. Órán is filmeket nézünk, ami jól hangzik, de amit pl. most láttunk az elég rémes volt. Majdnem olyan rossz volt, mint a Barracca a gimiben Déneslacival. Kiderült az is, hogy jövő hét keddre kell csinálnom egy előadást egy orosz építészről, meg mindenféle kortárs művészről, akik a 20as években alkottak, az orosz forradalom idején, vagy az után. Elég érdekes lesz, Xavier a tanár adott hozzá könyveket, uh valszeg azokat fogom olvasgatni a hétvégén.

Megvan a végleges órarendem is, uh hétfőn és pénteken nincs órám, viszont a többi napon reggeltől estig. Szerintem ez így elég jó. A beszélgetésem a guruval még húzódik, egyenlőre azt mondta nagyon sajnálja de nincs ideje. Majd küld emailt. Az ő órája az amire nem jelentkeztem, amugy annyi tárgyam van mint egy itteni diáknak (sőt még németem is van, uh lényegében még több is van mint ami kötelező egy regular studentnek).

A VISION is halad, már megvan lényegében csak össze kell photoshoppolni. Mivel nem nagyon értek a photoshophoz ez nem lesz olyan egyszerű, de azért majd próbálkozom. Ma derült ki, hogy végülis egy laza színes a0-ás képet kell prezentálni szerdára. Uh.. nem lesz olcsó. Visszatérve a tanárhoz, nagyon tetszik ahogy tanít, az embernek megjön tőle az önbizalma, nincs az az oltás ami otthon megy, mindig pozitívan tud befolyásolni, nagyon érthetően magyaráz és látszik, hogy rengeteg mindent ismer. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt az otthoni konzulensekről el lehetne mondani... Nem csak mint házépítésről tanulunk az építészetről, hanem mint a társadalmat átfogó és terelő eszközről, olyan új nézetekről, amik most a gazdasági válság és a környezetvédelmi problémák idején megoldást nyújthatnak. Tényleg nagyon érdekes, elmondta, hogy miért és hogyan fog megváltozni az emberek élete és tök logikus. Ugyhogy asszem jó úton vagyok.

Aztán tegnap este pedig volt egy buli, ami igen érdekes volt, tekintve, hogy kb 30 ember volt összesen, és abból kb 10 táncolt, és abból a 10ből 7 fiú volt, és abból a 7ből 5 francia fiú volt, akik erősen homin viselkedtek. De lehet, hogy tévedek, és az Amélie-nek van igaza és vannak a normálisok, a homokosok és közöttük vannak a francia fiúk. Grr...

Szombaton megyünk majd megint uszodába Viktorral, holnap lesz foci délután, vasárnap meg megint lesz poker, uh zajlik az élet :) Minden ok, life's good :)

Fotók és videók lesznek majd a sízésről, meg a buliról, ha lesz időm meg netem feltölteni.

pápá

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vaduz.blog.hu/api/trackback/id/tr91998234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása