Hogyisvanez

2010.02.28. 14:02

Nos, tehát újra itt vagyunk Liechtensteinben, illetve egészen pontosan Feldkirchben. Mivel a régi kollégiumot amiben laktunk kiürítették és építettek egy újat megfontolandó lett vlona, hogy ott lakjunk. Ezzel csak az volt a baj, hogy 1. Ági nem diák, 2. Drága, 3. Egy rohadt kis lyuk az összes szoba. Ugyanakkor közel van a sulihoz. Szerencsére azonban némi facebookos trükközés után sikerült találni egy ismerős srácot aki pont lakótársat keresett Ausztriában Feldkirchben a határtól kb 50 méterre. Ez nagyon jól hangzott, mivel így nem lenne probléma pl a vásárlás, hogy a határon nem lehet átvinni elég kaját, illetve nagyrészt euróval lehet fizetni a dolgokért ami jobb most egy kicsit mint a frank. Hálistennek minden jól alakult, így most itt vagyunk ebben a bizonyos szobában 280 öjróért havonta, a lakótársunk nagyon jó arc német srác Rostockból, aki 5 nap alatt lenyomta a How I Met Your Mother 5 évadját :).

A legnagyobb gondot az okozta, hogy nem volt bútor a szobában csak egy kanapé. A terv az volt, hogy  régi koliból szerzek majd bótort óccsóért vagy méginkább ingyen, de sajna onnan csak szombaton kötlöztek ki a népek. Így nem volt bútor 6 napig... Nade közben egyik nap elmentünk sétálni a lakótársunkkal és a belvárosban láttunk egy földszinti erkélyre kitéve egy csomó bútort. A csóka mint kiderült nem volt akkor otthon, úgyhogy visszamentünk estefelé és megkérdeztük hogy kellenek e neki azok a bútorok. Azt mondta h vigyünk amit csak akarunk, nem kell neki semmi abból :) Így sikerült szerezni asszem csütörtökön két szekrényt. Ezek után szombaton további bútorok reményében ellátogattunk a régi kollégiumba ahol a kötlözés nagyban folyt, de ott azt mondták, hogy aki a régi bútorokért felelős az már elment, legközelebb hétfőn tudunk vele beszélni.. pfff. Akkor megintcsak nincs bútor.. Ja azért közben vettem az Aldiban illetve itt Hoferban 2 szőnyeget mert már nagyon nagyon kellemetlen volt h semmi otthonos nincs a szobában. Szóval még tegnap azaz szombaton a lakótárunk megmutatta a garázst amit a házinéni enged neki h használjon a bringájának meg ilyesmi. Kiderült h ott van egy nagy halom bútor amit senki nem használ, mert valami régi bérlő hagyta itt akinek nagyon gyorsan kellett lelépni 3 éve és a házinéni meg nem tudja most hova tenni... ezt a mázlit :) mondta h ami kell azt vigyük de ha visszajön a tulaj (jah persze.. :)) akkor vissza kell neki adni.

Ugyan csak egy este votlunk ott lenn de egy komplett lakás van ott felhalmozva. Minden van a cd-től kezdve a trópusifa konyhaasztalon keresztül a teniszütőig. Még hivatalos papírok és családi fényképek is vannakk ott... Ami azonban nekünk használható volt az egy nagy asztal, amin dolgozni lehet, nagyobb mint az otthoni, állítható lábakkal, kábelcsatornával meg mindennel, illetve két szék hozzá. Istencsászár > lásd: fényképek.

Ma vagy holnap még valszeg visszanézünk mert volt ott lenn darts is például ami tök király lenne a lakásba.. A további bútorszerzési terv pedig, hogy hétfőn próbálok szerezni egy ágyat a régi koliból, illetve egy összehajtható asztalt arra az esetre hamégis felbukkanna a csávókám... Az egyetlen baj a lakással a lassú internet, de mint kidderült ezen nem lehet segíteni mert valahogy az utcai kábel nem bír többet.. kár, de üsse kő, így egy órát várok míg lejön a következő Two And A Half Men :)

A suli holnap indul asszem, meg kell majd nézni amit emailben küldtek, hogy pontosan mikor van az első meeting. Aztán gondolom a hét folyamán kialakul milyen tárgyak lesznek pontosan a diploma mellett és mikor, illetve valamit hallottam egy esetleges ösztöndíjról is, az egyik régi tanár említette mikor összefutottam vele a folyosón de ez még nem biztos. Mindenesetre jó lenne :)

Ági munkát keres; tegnap például ahol bulizni voltunk, ott a Frank (lakótárs) összefutott egy ismerős építészcsajjal aki itt dolgozik a közelben és megérdeklődte nála nincs e hely egy gyakornoknak. Jelenleg várjuk a fejleményeket. Ezen kívül persze dolgozik a portfolion ezerrel meg keresgél, és ugye aki keres az talál :)

Na elsőre ennyi, a blog újra él, üdv újra itt!

Blez

A bejegyzés trackback címe:

https://vaduz.blog.hu/api/trackback/id/tr531796958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása