Boszorkányégetés

2009.03.02. 15:37

Tegnap voltunk Feldkirchben boszorkánégetésen (VIDEO, FOTÓK), mint már említettem. Ez egy nagyon régi hagyomány, olyan mint a busójárás, vagy mi, asszem :) Építenek egy hatalmas farakást, aminek a tetején ott van egy baba, ami tele van tüzijátékkal. Ezt az egész cuccot gyújtják meg.

Előtte délután lehetett volna menni korizni de mi nem mentünk mert inkább felmentünk Malbunba sétálni, és csak az égetésen csatlakoztunk a többiekhez. Feldkirchbe megérkezve meg kellett másznunk rengeteg lépcsőt, aztán becsöngettünk egy házba a hegyoldalon, mert azt mondták, hogy ide menjünk. Mint kiderült a szervezőgyerek lakik itt de most nincs otthon, a többi cserediákkal van a vadasparkban itt, nem messze. Akkor mégtovább másztunk a hegyen és megtaláltuk a vadasparkot ahol csatlakoztunk a többiekhez és néhány állat megbámulása után megérkeztünk a boszorkányégetés helyszínére. Ez a rituálé a télűző hét lezárását jelenti, a farsangi időszak végét és a tavasz kezdetét.

Egész jó zenéket nyomtak, meg volt forraltbor, meg virsli, ugyhogy jól éreztük megunkat. Aztán nagysokára végre meggyújtották a rakást, később tüzijáték is volt. Közben Ági haja lángra kapott egy pillantra, egy szálló pernyétől, de hálisten semmi komoly, egy hajmosás és már nem is emlékszünk rá. Aztán még itthon volt egy kis pokerezés amiről már írtam.

Ami a tanulmányaimat illeti ma megkezdődött az iskola hivatalosan, de még nem tudom pontosan hány órám lesz. Lesz egy komolyabb beszélgetésem valami fejessel a dékáni hivatalukból, és akkor kiderül, hogy ha esetleg itt akarnék tanulni a továbbiakban annak mi a menete. Egyenlőre fogalmam sincs, hogy érdemes e de egy beszélgetést megér a dolog. Mindenesetre az még megváltoztathatja a tárgyaimat.

Az eddigi tantárgyakat tekintve azért ugy fest olyan nagyon nem leszek leterhelve, mivel ha így marad, hétfőn és pénteken nem lesz órám, áprilisban pedig kedden sem :) elég jól hangzik. Persze sok függ attól hogyan haladok majd a tervezéssel, az nagyon meg fogja határozni, hogy mennyi szabadidőm lesz. Mindenesetre nem szeretném nagyon leterhelni magam, hanem inkább világot szeretnék látni, meg utazgatni ideoda Ágival meg a többiekkel.

Most nemsokára lesz egy english placement test, de nem hiszem h utána felveszek angolt, mivel csak bussiness angopl vagy beginner angol van. Mindensetre a tesztet azért megírom.

Ancsi, akivel kijöttünk, szintén indított blogot, megtaláljátok alinkek között, érdemes néha azt is nézni, van még több video és kép.

Mára ennyi, béke veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaduz.blog.hu/api/trackback/id/tr23975536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása