VISION

2009.03.04. 20:44

Hello everyone!

Your goal is to create your own architectural vision.

Mint ma kiderült ez lesz a tervezési tárgyam fő célja. Kreálnom kell egy építész víziót, valami olyat mint a Boullé féle Newton emlékmű, csak időben jobban ide illeszkedőt.

Elsőre elég hülyén hangzik de nem olyan rossz, mint a mai nap folyamán kiderült. Csehországban vannak elhagyott bányatavak, amiknek a partját vagy valamijét amit szeretnék fel kell használni, viszonylag sűrű lakó-beépítés telepítésére. Fontos, hogy iszonyú gazdaásgos legyen, meg hogy az energiaforrásokat jól használjam fel. Elég érdekes egyébként, mert van abban ráció, amit a csávó mond, ugyanis azt tartja, hogy az ilyen falvak, mint Vaduz szarok, mivel igazából nagyon nagyon sok infrastruktúrát igényelve nagyon nagy területet foglalnak el. A jövőben, a takarékosság jegyében az ilyeneket meg kell szüntetni és növelni a népsűrűséget, hogy az energiaforrásokat hatékonyabban használjuk fel. Az autókat ha lehet ki kell iktatni a rendszerből, csak public transport és gyaloglás van. Annyira elhivatott a csóka, hogy elmondta, hogy már dolgozik a saját pontjain, mint amilyen van Corbusiernek, meg Kolhaasnak és hogy az ővé egyszerűen jobb lesz. :)

Mindezek mellet izgalmas lesz, ugyanis egy nagy teremben fogunk együtt dolgozni, amolyan brainstorming módszerrel. Mindenki egy helyen, nem csak a mi csoportunk hanem az összes építészkollega. Mondta a Xavier (Calderón), hogy egy a fontos, hogy amikor óra van (sz 8:30-17:30 és cs 8:30-12:00) mindenki legyen ott végig mert csak ugy lehet tanulni rendesen, nem ugy mint nálunk, ahol időre kell menni :)

Szóval érdekes lesz, kicsit fárasztónak látszik, de szreintem élvezni fogom. Holnap megkapom a tervezési helyszín részleteit egy cd-n és indulhat a visiongyártás :)

Amit nem is mondtam még, hogy ez a tanár tart nekem egy másik órát is, Design Theory-t. A neve alapján ez ugye tervelmélet, de meg kell mondjam, hogy az eddigi egy órán, meg amit elmondott ma csávó a tervezési óra keretében, többet tanultam a tervezéselméletről mint eddig az egész egyetemen otthon... nice.. :)

Ja, és egyébként volt egy Building Mechanical Systems nevű órám is. Pontosan az amit jelent, csak szokni kell a tanársrác durva német akcentusát.

Lesz egy olyan tárgy, h excursionproject, ami egy kirándulással egybekötött alkotóhét. Vicces de az én csoportom Szíriába megy :) Van még egy másik is Moszkvába az kicsit jobban izgatja a fantáziámat, de ugysem megyek egyikre sem mivel 1500 frank mindkettő. Szép összeg...

Ági mai sztorija is megér legalább egy bekezdést, ugyanis ma kellett nekik választani, hogy melyik tanárnál akarják csinálni a tervezési tárgyat. Ki is választották az Ancsival, de kiderült, hogy csak egy hely van. Kissé érdekes módon végül úgy alakult, hogy az Ancsi került be a csoportba és Ági meg nem, de ezt inkább hagyjuk. A lényeg, hogy Ági nem került be, hanem egy másik tanárhoz került, ami szívás, ezért elkezdődött a kalkulálás, hogy hogyan lehetne ezt átszervezni, hogy olyan helyre kerüljön ahol jó neki. Most úgy fest, hogy a tervezési tárgyat végül angolul fogja tanulni egy Peter Straub nevű pacáknál, aki mellesleg német, úgyhogy ha gond adódik a nyelvvel ott van mentőövnek a deutsch. De ez csak akkor válik végelgessé, ha a főfejes rábólint, de ezt egyenlőre nem tudjuk. Várjuk a válaszemailt vagy holnap bemegyünk hozzá.

Úgyhogy összességében a mai nap jó volt, bár elég fárasztó, úgyhogy el is megyünk aludni lassan... Viszont holnap végre belecsapunk a lecsóba!

Bis Bald!

ps.: a placement test jó lett de a level2 bussiness english amire beosztottak ütközik a gépészet órámmal, uh nem tudok járni.. kár :)

Szerző: Blez

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaduz.blog.hu/api/trackback/id/tr38981822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poc(o_O)k 2009.03.05. 15:36:22

sajnos nem tudsz rá járni, gondolom azért sírtál kicsit miatta. :)

Blez 2009.03.05. 16:56:38

rettenetes, térdig jártam a könnyben :)
süti beállítások módosítása